Wij helpen u in foutloos en aansprekend Nederlands te communiceren

Bureau Juiste Taal is leverancier van snel en perfect tekstwerk. Wij werken voor grote en kleine bedrijven. Eveneens werken wij voor verenigingen, stichtingen, overheidsinstanties en voor particulieren. Wij bieden onze klanten diensten waarmee wij hen helpen om in foutloos en aansprekend Nederlands te communiceren. De lezers kunnen zich dan richten op de essentie van de tekst: de inhoud.

Tekstcorrectie

Tekstcorrectie (ook wel controleren, verbeteren of nakijken genoemd) wordt het meest ingezet. Hierbij kijken onze taalspecialisten naar typfouten, schrijffouten en taalfouten. Denk hierbij ten eerste aan spelling, ten tweede aan grammatica en en ten slotte aan leestekens. Er wordt niets veranderd aan de inhoud van jouw tekst. De woordkeuze, de schrijfstijl en de indeling van de tekst blijven zoals jij het geschreven hebt. Bij het corrigeren van jouw teksten vindt wel een lichte tekstredactie plaats. Daarbij wordt onder meer gekeken naar zinsopbouw, stijlfouten, consistent woordgebruik en de schrijfwijze van namen. Als een zin niet lekker loopt, zullen wij jou een voorstel doen om deze te verbeteren. Met andere woorden: wat niet wordt gedaan is het compleet herschrijven van jouw tekst. Lees verder….

Redigeren

Redigeren gaat een stuk verder dan het corrigeren van een tekst.  Uiteraard wordt er door ons een correctieslag op jouw tekst uitgevoerd, maar redigeren omvat daarnaast eveneens het beoordelen van de opbouw jouw tekst. Hierbij kijken wij naar zaken als de leesbaarheid, de indeling, de wijze van de formulering en jouw schrijfstijl. Samen met jou bepalen wij voor wie de tekst geschreven is en met welk doel (informatief, instructief, commercieel of wervend). Jouw tekst wordt vervolgens op drie niveaus door ons nagekeken, namelijk op macro-, meso- en microniveau. Hierna is jouw document klaar voor publicatie. Lees verder….

Schrijven

Wil je bij jouw offerte een goede begeleidende brief meesturen? Heb je een heldere tekst nodig om de mogelijkheden van een nieuw product aan jouw klanten uit te leggen? Zijn de teksten op jouw website verouderd? Op zich is het schrijven van een stuk tekst niet zo moeilijk. De juiste woorden vinden soms wel. Zitten de woorden wel in jouw hoofd, maar lukt het je niet om deze op papier te krijgen? Tijdens een kort (telefonisch) interview stemmen wij met jou af waarvoor jij een pakkende, inspirerende of overtuigende tekst nodig hebt. Onze tekstschrijvers stellen die vervolgens binnen een paar dagen voor jou op, waarna jij de tekst via e-mail ontvangt. Wil je daarna samen met ons nog iets aanvullen of wijzigen, dan kan dat uiteraard. Lees verder….

Scriptie nakijkservice

De naam van deze dienst zegt eigenlijk al genoeg: met de scriptie nakijkservice kunnen studenten een tekstcorrectie laten uitvoeren op hun Nederlandse scriptie. Een scriptie laten nakijken kan al binnen een paar dagen klaar zijn. Naast dat onze taalspecialisten scripties verbeteren, kun je als student ook bij ons terecht voor het corrigeren van andere studiegerelateerde documenten, zoals evaluatieverslagen, deelopdrachten, stageverslagen, essays en portfolio’s. Wij controleren teksten op mbo-niveau op hbo-niveau en ook academische teksten en masterscripties worden door ons gecorrigeerd. Lees verder….