Tekstcorrectie voor bedrijven en particulieren

Je hebt een Nederlandse tekst geschreven en nu is hij klaar voor verzending of publicatie. Of het nu slim is om tekstcorrectie in te zetten hangt erg af van wat je met jouw tekst bereiken wilt. Als het gaat om een luchtig intern document, dan is het meestal geen probleem als er ‘onverhoopt’ een paar foutjes in de tekst blijven zitten. De lezer vergeeft je dat heus wel. Maar wat nou als jouw tekst echt ergens over gaat? Als je deze met grote zorgvuldigheid geschreven hebt zoals bij een scriptie, een brochure of bij een tekst voor een website? Wat als jouw tekst beoordeeld wordt door een leraar of een kritische lezer zoals een potentiële klant? Dan wil je zeker weten dat die lezer zich volledig kan focussen op de inhoud van jouw tekst en daarvoor moet je ervan uit kunnen gaan dat jouw boodschap de gewenste professionele uitstraling heeft.

Tekstcorrectie: waarop wordt gelet

Bij twijfel niet inhalen. Ken je dat gezegde? Wat we hiermee willen aangeven is dat onze klanten ons om tekstcorrectie verzoeken als ze weten dat hun tekst echt ergens voor bedoeld is en tegelijk nog twijfelen of deze in foutloos Nederlands geschreven is. Wij zijn Bureau Juiste Taal: een netwerk van freelance correctoren, redacteuren en tekstschrijver. Als wij op jouw tekst een tekstcorrectie uitvoeren, dan controleren twee correctoren ten eerste of alle woorden in jouw tekst goed geschreven zijn, of de taalregels goed worden toegepast, of er typfouten gemaakt zijn, of het gebruik van hoofdletters en afkortingen goed gebeurt en of alle punten, aanhalingstekens en komma’s op de juiste plek staan. Ten tweede bekijken zij of alle zinnen wel lekker lopen. En als ze klaar zijn verwerken zij hun bevindingen in een gezamenlijk document, die jij vervolgens in tweevoud ontvangt. In de ene versie zijn alle wijzigingen nog zichtbaar, zodat je kunt zien wat wij gedaan hebben. In het andere document zijn de wijzigingen dan al verwerkt, waardoor jij dat dan zelf niet meer hoeft te doen.
Als je ervan overtuigd bent dat jouw tekst een correctieslag nodig heeft, dan gaan wij graag voor jou aan de slag. Je kunt jouw tekst hiervoor e-mailen naar info@juistetaal.nl of uploaden via de button hierboven. Direct na ontvangst starten wij met onze werkzaamheden en een paar dagen later ontvang je jouw tekst gecorrigeerd retour. Geeft het gerust aan als je met een deadline zit en dit dus eigenlijk sneller moet. Voor ons is dit meestal geen probleem, vandaar dat we hier geen extra kosten voor berekenen.

Tarief

Lijkt het je wat om jouw Nederlandse tekst te laten controleren, maar twijfel je nog over kosten? Dat is echt niet nodig, want wij hanteren zo’n beetje het laagste tarief van Nederland. Daar kun je hier meer over lezen, maar je kunt ons ook gewoon om een geheel vrijblijvende prijsopgave vragen. Als je dat nu doet, heb je die vandaag al in je e-mailbox.