Waarom bedrijven beslissen om zakelijke teksten te laten redigeren

Het doel van zakelijke communicatie is altijd om een doelgroep met een bepaalde boodschap te bereiken en vaak ook om hen daarmee tot een bepaalde actie aan te zetten. Van de verkeerde tone of voice en van taal- en spelfouten is algemeen bekend dat deze daarbij als stoorzenders werken. De aandacht van de lezers wordt afgeleid van de inhoud van de tekst, met als onnodig resultaat dat de boodschap minder goed overkomt. Dat leidt tot minder respons. Dit is eenvoudig te voorkomen, wanneer taalspecialisten jouw zakelijke teksten redigeren.

redigeer specialist

De manier waarop jij communiceert met jouw bestaande en potentiële klanten, met je leveranciers, medewerkers, aandeelhouders en met eventuele andere stakeholders, bepaalt voor een groot deel hoe zij jouw bedrijf zien. Tekstfouten doen jouw zorgvuldig opgebouwde imago als professionele en kwaliteitsgerichte organisatie dan meer kwaad dan goed. Wanneer je product of dienst van een uitstekende kwaliteit is, zul je begrijpen dat het van belang is om daar met correcte teksten over te communiceren. Wanneer je een nieuwe medewerker een arbeidsovereenkomst aanbiedt, mag daarin natuurlijk geen enkele taal- of spelfout zitten. Als je een offerte mag uitbrengen, is het vanzelfsprekend van groot belang dat daarin alleen foutloze en aansprekende teksten staan. Wanneer je in dit soort situaties niet helemaal zeker van je zaak bent, kun je jouw teksten bij ons bureau laten redigeren door taalspecialisten.

Wat je mag verwachten als wij jouw zakelijke teksten redigeren

Jij weet zelf het beste voor welke doelgroep jouw boodschap bedoeld is en hoe je deze op hen wilt overbrengen. Daar zijn wij ons van bewust. Wanneer wij teksten redigeren, blijft de zorgvuldig gekozen boodschap daarom in tact. Tijdens het redigeren controleren twee taalspecialisten jouw tekst vakkundig op type- en spelfouten en grammaticale onjuistheden. Ook zaken als stijlfouten en fouten in het gebruik van leestekens, worden tijdens het redigeren verwijderd. Daarnaast toetsen wij het taalniveau en doen wij voorstellen om de doelgroep nog beter aan te spreken. Wil je er zeker van zijn dat jouw brochure, handleiding of rapport jouw doelgroep aanspreekt en geen storende tekstfouten meer bevat wanneer je deze naar de drukker stuurt? Wil je een laatste check op de teksten voor jouw website, voordat je deze plaatst? Onze taalspecialisten hebben ruime ervaring in het redigeren van de meest uiteenlopende zakelijke teksten en helpen je graag met foutloze en aansprekende communicatie. Stuur ons vandaag nog je concepttekst en ontvang deze desgewenst binnen een werkdag retour.

Twijfel je nog?

Wij kunnen ons voorstellen dat het voor jou lastig is om in te schatten of je tekst gebaat is bij een eenvoudige tekstcorrectie of dat het toch beter is om de tekst te redigeren. Wij geven hierover graag een vrijblijvend advies. Stuur ons daarvoor (een deel van) de tekst. Je ontvangt dan een offerte, waarin wij helder uiteenzetten tegen welk tarief en binnen welke termijn wij de zakelijke teksten zullen corrigeren of redigeren. Heb je andere vragen? Neem ook dan contact met ons op, wij beantwoorden deze vragen graag.

button (1)

LinkedIn